Om Dojo'en

Bujinkan Mushin Dojo

Instruktører:

Dojo'en blev grundlagt af Henrik Højager i 2008.

Cheftræner :

Shihan Henrik Højager

født Januar 1965,

15. Dan, Judan Kugyo

Golden Dragon Award (2014)

Denmarkku Juyuushi (2017) (Sanada's 10 invincibles)

Buffu Ikkan Award (2017)

 

Kampkunst

Jeg har siden jeg var 15 år trænet forskellige kampstilarter som karate og ju jutsu, men siden 1986 har mit hjerte ligget hos Bujinkan Budo Taijutsu, populært kaldet Ninjutsu, eller Ninja'ens kampart.

Mine lærere er mange, men dem jeg har lært mest af og stadig lærer af, er: Sveneric Bogsäter, 15. Dan (Judan Ku), Michael Schjerling, 15. Dan (Judan Ku) og Erland Kamstrup, 15. Dan (Judan Ku). Jeg tager derudover selv til Japan, hvert eller hvert andet år.

Jeg er 15. Dan (Judan Ku), Shihan

 

Når man træner Ninjutsu, er det vigtigt at forstå, at det IKKE er en sport, men en livsstil, eller måske nærmere et moralkodeks!

Jeg er kommet frem til den slutning, at jeg ikke træner, men studerer og forsøger at leve denne næsten 1000 år gamle og mystiske krigskunst. Den er en uundgåelig del af min hverdag, ment på den måde at, de mentale teknikker som er højt udviklede, anvendes dagligt. Det er en holistisk kampkunst, bl.a. fordi naturen, vejret, flora og fauna, og brugen af disse til medicin og selvforsvar, også indgår i træningen. Det er læren om at være bevidst hele tiden og bruge de forhåndenværende midler til at beskytte sig, eller forsvinde...

 

Jeg har efterhånden fået en så stor indsigt i Bujinkan, at jeg bare bliver endnu mere klar over, hvor lidt vi ved...det er som at skrælle et løg, der bliver bare flere og flere lag. Man får et nærmest lidenskabeligt forhold til disse fantastiske ninja'er, som levede i skjul, og bør sammenlignes med en blanding af frihedskæmperne under 2. verdenskrig og nutidens elitesoldater.

Det fantastiske ved denne træning er f.eks. at grundteknikkerne faktisk ligger ovenpå hinanden, og er forbundet ligesom energicentrene i kroppen. Det er meget at beskrive her, men det bekræfter mig bare yderligere i, at det i sidste ende handler om næstekærlighed og medmenneskelighed, når man opdager balancen i at kunne bruge disse teknikker også i healing, idet de samme nervepunkter indgår.

 

Instruktør

Shidoshi Kenneth Weigand

Godan (5.Dan)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hjælpe Instruktører:

Lars Grønborg, 4. Dan

Morten Lademann, 4. Dan

Steffen Anthoni, 3. Dan