De 9 skoler

Bujinkan Mushin Dojo

Om Bujinkan

Bujinkan videregiver autentisk japansk kampkunst i en levende ånd udviklet på baggrund af erfaringer fra virkelig kamp på liv og død. Principperne fra træningen er således praktisk anvendelige i såvel selvforsvar på gaden som på alle livets områder.

BUJINKAN BUDO TAIJUTSU er en over 900 år gammel japansk kampkunsttradition, som ledes af Stormester, Dr. Hatsumi Masaaki . Han er den 34. stormester for de ni nedennævnte skoler, der i dag er samlet under navnet BUJINKAN BUDO TAIJUTSU. Målet med træningen er for de flestes vedkommende at lære effektive metoder til at kunne forsvare sig selv og andre fysisk, men også mentalt og åndeligt. En af de rigtig gode effekter af træningen er at man bliver mere harmonisk og erfarer hvor vigtigt det er at opføre sig etisk og moralsk korrekt.

Den følelsesmæssige tilstand betyder meget for det fysiske velbefindende. Den energi der opnås under træningen, kan også bruges til at fremme positive sider og kreative egenskaber.

 

 

 

 

 

BUJINKAN BUDO TAIJUTSU betyder frit oversat: "Den guddommelige krigers vej til kropsbevægelse"

 

"Den guddommelige kriger" henviser bl.a. til 5. Dan testen, som er en 6. sans test. Denne test udføres kun af stormesteren i Japan. Dette er især et af de forhold, der adskiller Bujinkan fra de fleste andre kampstilarter. Derudover henviser titlen til det vigtigste i en krigers træning:

 

At opretholde et ærligt og retfærdigt sind og hjerte (Kokoro).

 

I dag er Bujinkan en international organisation med hovedsæde i Japan, hvor stormester Hatsumi Masaaki og flere af hans seniorelever til stadighed underviser udøvere fra hele verden.

 

Hovedskolen

 

Hovedskolen for Bujinkan ligger i byen Noda nordvest for Tokyo. For at deltage i træningen skal man være medlem af Bujinkan.

 

Begyndere henvises til lokale klubber her i landet.

 

Om stormesteren

 

Dr. Hatsumi Masaaki er født i 1931. Fra barnsben studerede han utallige kampformer, men fandt sit livs lærermester i Takamatsu Toshitsugu, som han trænede under i 15 år. Herefter modtog han den store ære og udfordring at blive det 34. overhoved for Togakure-ryu ninjutsu sammen med 8 andre traditioner, som han samlede under navnet Bujinkan.

 

Dr. Hatsumi har undervist tusinder af individuelle udøvere såvel som politi og specialstyrker verden over. Han har modtaget utallige hædersbeviser fra politikere og spirituelle ledere af mange nationer. Han har arbejdet professionelt som osteopat fra egen klinik, optrådt i en populær tv-serie, skrevet mange bøger og udgivet et hav af film om ninjutsu og japansk kampkunst. Desuden har han været formand for Japan Literary Artists’ Club.

 

I dag fortsætter han sit virke som overhoved for de ni traditioner sammenfattet i Bujinkan, og videregiver aktivt denne unikke, japanske kulturarv, som det er en stor ære at være en del af.

 

De ni skoler

 

Bujinkan omfatter i alt ni traditioner for kampkunst, som alle har overlevet tidernes skiften gennem århundreder. Hver af traditionerne er opstået på baggrund af erfaringer fra kamp på liv og død og udviklet gennem århundreder i samspil med de til enhver tid givne omstændigheder. Traditionerne er videregivet fra generation til generation frem til i dag, hvor stormester Hatsumi Masaaki fungerer som overhoved. I Bujinkan videregives de forskellige traditioner nu samlet, men hver har de deres særegne teknikker, våben og måder at bruge dem på.

 

Navnene på de ni traditioner er som følger:

 

Togakure-ryū ninpō (戸隠流忍法)

Takagiyōshin-ryū jūtaijutsu (高木揚心流柔体術)

Kotō-ryū koppōjutsu (虎倒流骨法術)

Gyokko-ryū kosshijutsu (玉虎流骨指術)

Kumogakure-ryū ninpō (雲隠流忍法)

Gyokushin-ryū ninpō (玉心流忍法)

Gikan-ryū koppōjutsu (義鑑流骨法術)

Shindenfudō-ryū dakentaijutsu (神伝不動流打拳体術)

Kukishinden-ryū happōbiken (九鬼神伝流八法秘剣)